Gulia en Hendrik

In dit pakket ontdekken de leerlingen het historische Palthe Huis en haar bewoners. Ze bekijken een film over het leven van de kinderen Gulia Palthe en Hendrik. Met behulp van voorwerpen komen ze meer te weten over het leven van Gulia en Hendrik. Een bezoek van Caroline, een actrice in historische kleding, in de klas is onderdeel van het pakket. Ook brengen de leerlingen met de klas een bezoek aan het Palthe Huis.
Het erfgoed dat centraal staat in deze lessen is bijzonder omdat het authentieke historische woonhuis het wonen en dagelijks leven van kinderen uit een andere tijdsperiode tot leven brengt.

Leerdoelen pakket
De leerlingen leren:

  • kennismaken maken met het dagelijks leven van de bewoners van het Palthe Huis en in het bijzonder met de kinderen Gulia en Hendrik.
  • historische gebruiksvoorwerpen benoemen en herkennen.
  • de verschillen en overeenkomsten tussen vroeger (de 18e eeuw waarin de familie Palthe leefde) en nu weer te geven met behulp van erfgoed

Het pakket bestaat uit:
de wijzer / handleiding Leerlijn Erfgoed verbindt Oldenzaal / werkbladen / Liedje Hendrik en Gulia/ bezoek van carolina aan de klas/ bezoek aan museum het Palthe Huis

Hier vind je alles wat je nodig hebt