Tip! Grafheuvels zoeken

Een aantal basisscholen in Oldenzaal zijn dit jaar bezig geweest met het thema Zoeken en Graven van de Erfgoed verbindt Oldenzaal leerlijn. De groepen 5/6 hebben bijvoorbeeld geleerd over de opgravingen op het Plechelmusplein. Er zijn meer plekken in Oldenzaal waar oude graven zijn gevonden door archeologen, zoals de grafheuvels op de Thij!  Er zijn veel van dit soort super oude grafheuvels in Nederland, deze zijn alleen ontzettend moeilijk om te vinden! Soms zitten ze namelijk verstopt onder bomen en planten. Daarom hebben we jouw hulp nodig, ga jij mee helpen zoeken met alle archeologen in Nederland? Dat kun je doen vanuit je eigen huis achter de computer.

Ga naar: www.erfgoedgezocht.nl/junior en speur mee!

Voor meer informatie en uitleg kijk op: https://erfgoedstem.nl/erfgoed-gezocht-junior-ook-kinderen-kunnen-nu-vanuit-huis-speuren-naar-archeologische-resten/

en https://www.zooniverse.org/projects/evakap/heritage-quest-junior/about/research

De al bekende grafheuvels in Nederland