Ontdek de geheime waaiertaal

De waaier was vroeger al een populaire accessoire. Ze waren niet alleen handig voor verkoeling, maar ook een populaire versiertechniek! De dames wapperden op een bepaalde manier met de waaier om berichten te seinen aan potentiƫle geliefden. Iedereen kende dan ook de betekenis van de signalen. Waaiertaal is dus eigenlijk een soort whatsapp van vroeger! Het gebruik van waaiertaal werd in Frankrijk en Engeland zelfs zo populair dat er in deze landen waaieracademies werden opgericht waar dames en heren deze ingewikkelde geheimtaal konden leren.

Met deze werkbladen maak je jouw eigen waaier en leer je de geheime waaiertaal net zoals de dames en heren op de waaieracademies van vroeger. Oefen het samen met iemand! Heb jij een geliefde of rivaal?

Download hem hier:

Erfgoed verbindt Oldenzaal maakt gebruik van cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat een website op uw computer of mobiel toestel opslaat wanneer u onze site bezoekt. Meer weten? Lees ons
Cookiegebruik
Cookiebeleid
Cookie Settings
Accepteer
Nee, liever niet
Museum Coevorden maakt gebruik van cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat een website op uw computer of mobiel toestel opslaat wanneer u onze site bezoekt. Meer weten? Lees ons
Cookie Policy
Cookie Settings
Accepteer
Nee, liever niet